'Bošnjaci reagujte' je stranica koja širi mržnju, dezinformacije, zloupotrebljava socijalne mreže i čiji administratori uznemiravaju druge korisnike

Ne tako davno, penzionisani general Armije Bosne i Hercegovine, legendarni Jovan Divjak je izjavio da SDA nije branila državu, već da su to radili građani, narod. Zbog te izjave našao se na udaru mnogih članova SDA stranke i njihovih nižerazrednih stranica koje se nikako ne mogu nazvati ikakvim medijima, a jedna od tih stranica koja se usudila da piše protiv Bosanskog patriote Jovana Divjaka je stranica 'Bošnjaci reagujte'.


Mada mlada stranica 'Bošnjaci reagujte' po istragama građana koji su bili žrtve njihovih administratora ne postoji već dugo, ipak su do sada uznemirili mnoge pojedince. Do sada su uspjeli da napadaju i mnoge druge stranice, primjerice one koje po dobru spominju doživotnog predsjednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita!

Mnogi su građani doživjeli neugodnosti zbog stranice 'Bošnjaci reagujte' jer nisu članovi SDA stranke i nad njima su se iživljavali organiziranjem 'ciber napada'.

Za jednu stranicu kao što je to stranica 'Bošnjaci reagujte', nebi trebalo da ima mjesta po društvenim mrežama, kako zbog opasnosti koju proizvode jer napadaju druge korisnike i normalne građane kojima do toga nije, tako i zbog laži, dezinformacija i mržnje koju šire. Djeluju antibošnjački!

Penzionisani general ARBiH Jovan Divjak je zaslužio mnogo više. Nije zaslužio da ga tek tako vrijeđaju neke anonimne interne zajednice i anonimci sa svojih stranica kao što su stranica 'Bošnjaci reagujte' i slične ratoborne stranice koje veličaju SDA, a sa kojima surađuju po internetu!

Dadnimo podršku penzionisanom generalu ARBiH Jovanu Divjaku i spasimo ga dezinformacija, uvreda koje šire stranice kao što je to stranica 'Bošnjaci reagujte'.

Reagujmo i zbog svih onih koji su bili žrtve napada do sada od strane administracije te stranice 'Bošnjaci reagujte'!

Zabranimo djelovanje takvih stranica i u opcijama im na toj stranici, prijavimo ih zbog zloupotreba i kršenja standarda usluga!

Hvala gospodinu, penzionisanom generalu ARBiH za sve što je uradio u odbrani BiH, od svih bivših boraca, pripadnika ARBiH i od njihove djece.

Živio Bosanski patriot Jovan Divjak!

Zbog takozvane stranice Bošnjaci reagujte, mnogi korisnici facebooka su bez razloga imali problema na spomenutoj mreži, lažno su prijavljivani facebooku da bi gubili profile, lagani su, lažno opričavani, ugrožavana im je samim tim privatnost! Također su napadane mnoge stranice pored toga što je ugrožavana sigurnost pojedinaca! Zbog toga, pozivaju se svi normalni državljani BiH da se širenju vjersko-nacionalističke mržnje po internetu, lažima, progonstvu i slično stane u kraj i da im se zabrani djelovanje prijavama facebooku zbog zloupotreba, dezinformacija i kršenja standarda usluge!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Esad Bajtal: Josip Broz i Alija Izetbegović su neuporedivi