Bakir Izetbegović: Nije me stid zbog ovakvog stanja u državi



Gledajući sada već arhivske snimke, u emisiji Pressing, televizije N1 koja je prikazana 7.3.2018. godine, gostovao je Bakir Izetbegović.

Uz direktna pitanja bez imalo pristrasnosti, Amir Zukić, voditelj, a ne onaj bivši generalni sekretar Stranke demokratske akcije što se tereti za niz krivičnih djela, između ostalog za posredovanje u zapošljavanju u Elektroprivredi BiH, pitao je Izetbegovića o tadašnjim napuštanjima stranke, Konakoviću, Kukiću, Šepiću, koaliciji sa HDZ-om i SBB-om, ali svakako da je šlag išao na kraju.

N1: Znate li šta se dešava u narodu?

-Mislim da znam.

N1: Osjećate li se imalo odgovornim za stanje u kojem se nalazi, evo konkretno Bošnjaci? Ljudi odlaze, nemaju posla i oni koji rade, rade za platu koja je oficijelno najniža u regiji, a da ne govorimo u Evropi. Vi ste lider stranke, član Predsjedništva, kako da vas pitam, a da se ne uvrijedite. Jel vas imalo STID zbog ovog stanja.

-Ne, nije me stid. Zato što je SDA jedina snaga koja se tome realno suprostavlja. Po meni je ovo na kraju ipak plus, kada pogledamo broj zaposlenih, oporavak privrede, akumulaciji ekonomskoj, broju turista koji dolaze, iskorak prema EU.

Uz svo dužno poštovanje prema gospodinu Izetbegoviću, da li biste uopšte razmišljali o odlasku iz BiH da imate normalna i redovna primanja, da nije bitno ko je na političkoj sceni, da vas svakodnevno ne bombardujemo informacijama da oni za šest sati zarade vašu mjesečnu platu, da nema štrajkova ovih na državnoj sisi, dok radnici iz realnog sektora i ne smiju iskazati nezadovoljstvo za minorna primanja, bez osiguranja, penzionog i zdravstvenog jer se plaše za egzistenciju?

Šta je sa borcima? Upravo je u istom intervjuu rečeno da je vlast do sada izdvojila preko 11 milijardi KM za borce, da će Registar biti gotov, da će svaki borac dobiti ono što mu pripada, a šta je urađeno? Ništa!

Objavili su informaciju da je u ARBiH bilo 500.000 boraca. Sa tom cifrom smo mogli pola Evrope pokoriti.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga